Therapieën

Therapieën

Natuurgeneeskunde

Complementaire therapie is voor (hoog) gevoelige kinderen, jongeren en volwassenen. 

De therapie is er op gericht de balans te herstellen zodat het lichaam zijn zelfgenezend vermogen kan aanspreken. De therapie gaat ervan uit dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Ik kijk niet alleen naar de klacht, maar naar de mens als geheel; lichamelijk, geestelijk, emotioneel,  energetisch en spiritueel. Het fysieke lichaam heeft een belangrijke signaalfunctie om aan te geven dat ergens een onbalans is ontstaan. Lichamelijke klachten kunnen  bv. ontstaan doordat bepaalde emoties langere tijd worden onderdrukt. Dit gebeurt vaak onbewust.

Als therapeut behandel ik mensen, géén ziekten. Ik stel geen diagnose. Het is goed te combineren met andere vormen van therapie en reguliere zorg en altijd te gebruiken naast medicatie van de arts. Het vervangt echter nooit het bezoek aan de arts!

Belangrijk om de eerste week veel water te drinken, minimaal 1,5 liter per dag. Tijdens de behandeling komt er veel los in je lichaam en wordt het proces van genezing op gang gebracht. Je lichaam moet de afvalstoffen/gifstoffen die vrijkomen afvoeren. Wanneer je hoofpijn krijgt drink je waarschijnlijk te weinig.

Alle behandelingen zijn met kleding aan. Makkelijk zittende kleding is aan te raden en een warm vest. Soms is het wel nodig om plaatselijk een olie op het lichaam te gebruiken. Ik gebruik een behandeltafel.

Reacties zijn gesloten.