Oorsprong

Oorsprong Estrela da Manha

Praktijk Estrela da Manha is vernoemd naar een klein bestaand kinderdorp in Brazilië, dat op geen enkele kaart staat, maar die je kunt vinden in de harten van vele straatkinderen die er vrede en liefde vinden en er ‘thuis’ komen. De in 2002 overleden pater Vitor heeft het in 1985 opgericht. Ook mijn hart heeft het geraakt bij het bezoek in 1995. Ik heb me daar altijd mee verbonden gevoeld, en ik heb veel kinderen zien groeien in het kinderdorp.

Estrela da Manha is Portugees voor Morgenster. Het is de helderste ster aan de hemel. Het is ook de eerste ster die aan de hemel verschijnt, voor het vallen van de nacht straalt ze reeds, en het is de laatste ster bij het ochtendgloren. De morgenster wordt ook wel Lichtbrenger genoemd.

Mensen maken een groei door, vandaar de ster in het hart van de levensbloem. De levensbloem staat voor balans en Harmonie in lichaam en geest en de verbinding met het universum, mens, dier, bloemen, planeet, sterren.

Waar het uiteindelijk om gaat, is je eigen krachtplek en licht te vinden in je eigen hart en je thuis te voelen op aarde en je eigen weg te vinden. Dat is vaak gemakkelijker met begeleiding. Graag help ik je een stukje op jouw weg.

Oorsprong Estrela da Manha
Oorsprong Estrela da Manha2

“There is a force in the universe
Which, if we permit it, will flow
Through us and produce
Miraculous results” Mahatma Gandhi

Reacties zijn gesloten.